Recension: This is my life. Christer Lindarw/Christina Kellberg

christer-lindarw-this-is-my-lifeJonas Gardell har i sin Torka tårar-trilogi, liksom i andra sammanhang, skildrat den utsatta tillvaron för homosexuella i Sverige under 1970- och 80-talen.

En helt annan, mer bekymmerslös, berättelse ger Christer Lindarw i sin nyutkomna självbiografi. Det är inte en bok som tränger in på något djupare personligt plan utan en rakt berättad historia om Lindarws artistkarriär som After Darks drivkraft och frontnamn, berättad på vardaglig prosa av Christina Kellberg, och med ett generöst bildmaterial.

Christer Lindarw var en begåvad kläddesignelev när han lockades upp på scenen på 1970-talet. Först på småklubbar i Stockholm men ganska snart på Hamburger Börs, med färgsprakande shower där Lindarws begåvning som kostymdesigner kom väl till pass. Själv blev Lindarw snart omnämnd som innehavare av Sveriges snyggaste kvinnoben.

Lindarw var snyggingen och Lasse Flinckman stod för det burleskt komiska. Man kan tycka att intresset för mimande män i kvinnokläder som utför artistparodier borde vara övergående men After Dark har avverkat det ena jubileet efter det andra och nu är det turnédags igen för 63-årige Christer Lindarw och hans nya After Dark-gäng.

SB

 

This is my life

Av Christer Lindarw, berättat för Christna Kelleberg

Förlag: Bonnier Fakta

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s