Peter Mangs skildras i ny bok

9789100145682Peter Mangs beskrevs av en av sina tidigare musikerkompanjoner som en av Sveriges bästa basister. Hur kunde en så konstnärligt begåvad person förvandlas till en seriemördare? Nu kommer en bok om ”lasermannen 2”, som han ibland kallades, skriven av Sydsvenskans kriminalreporter Joakim Palmkvist.

När invandrare sköts i Malmö trodde polisen att det handlade om uppgörelser mellan kriminella gäng. Det dröjde flera år innan man fick fast Peter Mangs. Han nekade sig igenom rättegångarna, men har senare i intervjuer med Joakim Palmkvist erkänt de två mord han dömdes för.

I augusti kommer Joakim Palmkvists bok om Peter Mangs, Svenssonland, på Albert Bonniers förlag.

SB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s