Jan Scherman om sin förvandling

oxo45jnirfwu9fivvq3jJan Scherman var en gång en ung och arg vänsteraktivist. Senare blev han välbetald direktör på Sveriges största kommersiella TV-kanal. Däremellan var han undersökande journalist som bland annat pressade politikerna om JAS Gripen-projektet.

Hur bär man sig åt för att hantera en sådan förvandling? Är det en förvandling? Kanske får vi höra hur Jan Scherman själv ser på det när han nu i höst ger ut den självbiografiska Räkna med känslornaNorstedts förlag.

Enligt förlaget pressinformation är detta en berättelse om ytterligheternas: ”Om bristen på civilkurage. Om beordrad lojalitet. Om ja-sägarkompanier. Om sista radens testamente. Raka led och strikta kolumner. Men också en historia om mod,  och om bristen på mod. Om skratt och tårar. Om rädsla. Om energi och engagemang. Och om att vara chef. Om en journalists slingriga väg. Om att försöka vara vd. Åtta dagar i veckan. ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s