Två nya böcker om DN-ledare

barkmanPosten som chefredaktör för Dagens Nyheter är det finaste jobbet i Tidningssverige. I vart fall är det nog en vanlig uppfattning i DN-huset.

Det har skrivits många böcker om Sveriges största prenumererade morgontidning och nu kommer ytterligare två. DN-journalisten Clas Barkman skriver om de elva chefredaktörer han har avverkat sedan 1968.

En av de före detta chefredaktörerna, Svante Nycander, har för sin del just utkommit med boken Makten över åsikterna om maktkampen mellan Olof Lagercrantz och Sven-Erik Larsson som 1960 båda utsågs till chefredaktörer med identiska befogenheter.

Båda böckerna ges ut av Atlantis förlag.

Den som föredrar DN som teater beger sig lämpligen till Stockholms stadsteater som just nu spelar Ansvaret är vårt om Herbert Tingsten. Enligt Dagens Nyheters recensents uppfattning är uppsättningen ”mästerlig”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s