Nisse Hellberg porträtteras

9789186691899_200_historien-om-nisse-hellberg-wilmer-xFå svenskar torde ha sådan koll på pop- och rockmusik som Nisse Hellberg. Som ung rockfantast hemma i Malmö spelade han sig igenom tusentals skivor av kända och okända band – en hängivenhet som inte bara byggde upp den musikaliska allmänbildningen utan som också gav en värdefull grund för det egna låtskrivandet.

Nu kommer en biografi som berättar historien om Nisse Hellberg och Wilmer X, ett band som verkligen gick den långa vägen från fritidsgårdsspelningar till de stora konsertlokalerna.

Boken ges ut av Roos & Tegnér som nu i höst även kommer med en bok om och av Per Gessle. De båda musiknördarna ska mötas i en popquiz på Bokmässan, en kraftmätning som förmodligen ingen av dem kan tänka sig att förlora.

SB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s