Ska vi slå vad?

Patrick Modiano

Patrick Modiano

Förvåning, verkade vara den allmänna reaktionen på Svenska Akademiens val av Nobelpristagare i litteratur.

Men som Alan Asaid skriver i en artikel i lördagens Svenska Dagbladet behövde man egentligen inte bli så förvånad. Det hade räckt att ta en titt i spelbolagens oddslistor, där Patrick Modiano steg som en raket de sista dagarna. Påfallande ofta har Ladbrokes och de andra på senare år varit på rätt spår.

Inte särskilt många lägger pengar på att tippa litteraturpristagare – ungefär lika många som spelar på en medelmåttig Allsvenskan-match – och då räcker det med några initierade tips för att påverka oddssättningen.

SB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s