John Cleese behöver pengar

cleeseMan kan skriva memoarer av olika skäl. Människor av den fina och ädla sorten brukar gärna säga att de har något angeläget att berätta. Är det någon sorts livskris som avhandlas kanske de rent av vill ”hjälpa andra i samma situation”.

John Cleese hymlar inte med varför han i höst ger ut en självbiografi – han vill dra in stålar för att betala av på den dyra skilsmässan från förra hustrun. Han angav för övrigt samma motiv när han för några år sedan turnerade med en enmansshow med svindyra biljetter, som även gavs på några orter i Sverige.

Just eftersom det är John Cleese ska man möjligen inte ska ta detta på fullaste allvar. Kanske har han också något intressant att berätta som inte redan är sagt i de biografier som andra författat om honom och Monty Python-gänget? Vi som hör till hans trogna fans kommer i alla fall att läsa med intresse.

Förlaget Forum släpper boken i december. Det är bara en månad efter att  memoarerna kommer ut i Storbritannien. Den engelska titeln lyder enligt förlaget Random House hemsida So Anyway (Vore inte And now for something completely different bättre?) och Forum satsar på rakt av-översättningen Men hur som helst.

SB

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s