Astrid Lindgren porträtteras i ny bok

13060224_O_1”Denna dagen, ett liv” är titeln på en biografi om Astrid Lindgren som kommer ut i januari. Det är den danske litteraturvetaren och kritikern Jens Andersen som skrivit den. Boken bygger på tidigare okända brev och dagböcker, samt samtal med Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman.

Enligt Norstedts förlag blir detta den första nordiska Astrid Lindgren-biografin på 40 år. Vilket låter lite förbryllande eftersom just Norstedts gav ut Margareta Strömstedts biografi över Astrid Lindgren för ett tiotal år sedan.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s